Systeem- & Netwerkbeheer

Eigen servers, hybride of cloud servers

Heeft u eigen applicaties of branche specifieke applicaties die een eigen server vereisen? Wij kunnen u hier mee van dienst zijn. Wij verstaan het vak van het beheren van eigen servers, beheren deze voor u, monitoren de beschikbaarheid en zorgen voor een actief patch- en updatebeleid voor optimale veiligheid.

Naast eigen applicaties maakt u reeds gebruik van cloud applicaties zoals Microsoft 365 en Microsoft Azure? Dan verzorgen wij voor u een hybride oplossing; de combinatie van eigen servers en cloud oplossingen. Wij zorgen voor de synchronisatie tussen beide omgevingen en zorgen voor optimale beschikbaarheid.

Wilt u of bent u volledig naar de cloud, dan helpen wij u hier mee. Als Microsoft 365 en Azure partner zorgen wij ervoor dat u overal kunt beschikken over uw Microsoft omgeving.

Naast deze kantoor applicaties kunt u bij PCG-IT altijd rekenen op onze back-up en antivirus diensten. Hiermee zorgen wij voor de bescherming van uw data en optimale betrouwbaarheid en beschikbaarheid van diensten.

Wifi

Een nieuw kantoor, bedrijfshal, of kantoortuin; gezien het grote aantal mobiele devices is een optimale wifi-ontvangst essentieel. Wij zorgen voor inzicht in de benodigde dekking en capaciteit
voor uw toekomstig wifi-netwerk. Naast een goede dekking bekijken wij ook de gewenste snelheid, toegangs beveiliging en het aantal personen die tegelijk gebruik maken van de wifi voorziening. Met optimale beschikbaarheid maakt u overal in uw pand gebruik van uw ICT-voorzieningen.

Hardware en software

Voor uw ICT-apparatuur bent u bij PCG-IT aan het juiste adres. Of het nu een nieuwe server betreft of een nieuwe laptop; wij voorzien u van de juiste hardware van gerenommeerde merken zoals HP. Daarbij kijken we kritisch naar de huidige ICT-infrastructuur en zorgen voor bijpassende apparatuur. Deze voor-installeren wij, maken de belangrijkste instellingen en nemen het device op in onze beheer software. Ook voor mobiele telefoons, beeldschermen enz. zijn wij u graag van dienst.

Een stand alone softwarepakket of OEM software zoals Microsoft 365 en Windows 11, u hoeft dus niet uit de cloud software met abonnementen te kiezen.

Website hosting en domeinnamen

U host uw eigen website of laat een website ontwikkelen maar laat deze graag door ICT-deskundigen hosten op Nederlandse servers? Daar zorgt PCG-IT voor. Wij hosten vele honderden websites voor kleine en grote bedrijven. Bij een website hoort ook een domeinnaam. Zeker zo fijn dit te beleggen bij uw vertrouwde ICT-leverancier zodat website hosting en domeinnaamregistratie goed beheerd worden.

Overstappen

Een overstap naar een andere ICT-leverancier kan een spannende keuze zijn. U maakt zich zorgen over de beschikbaarheid van uw apparatuur en software. Daarom pakken wij een overstap naar PCG-IT zorgvuldig aan. Na de opdrachtverstrekking beginnen wij met een uitgebreid onderzoek; op locatie en in uw systemen; zo komen we niet voor verrassingen te staan tijdens of na de overstap. Samen met uw huidige ICT-leverancier bereiden we de overstap voor en bepalen we in overleg met u de overstap datum. Beschikbaarheid, communicatie en betrouwbaarheid zijn voor ons de kernpunten.

Support 24×7 en On site of remote support

Techniek is niet feilloos en de mens ook niet. Een storing aan apparatuur of in de werking van software komt daarom regelmatig voor. Het overgrote deel van mogelijke storingen voorzien wij door onze handige monitoring en beheer tools waarop wij proactief actie ondernemen.

Heeft u een storing dan zijn wij bereikbaar via email en telefoon om u te helpen. Afhankelijk van uw wensen bieden wij verschillende servicelevels (SLA) aan. Van best-effort voor een incidentele storing tijdens kantoortijden tot 24×7 herstel van uw ICT-problemen; bij PCG-IT zijn wij u graag van dienst en altijd persoonlijk en betrokken.

Advies & trainingen

Niet alles is te vatten in een cloud oplossing. Daarom kijken we samen met u naar uw huidige situatie en uw toekomst wensen. Zo houden we een ICT audit om te kijken hoe het met uw huidige automatisering is gesteld.


Reviews

PCG-IT Automatiseringen BV

Google Reviews
5